Groene Co-Creaties

RSIN: 854845215 

Oude Dijk 88

9956 PE Den Andel

Doel van Groene Co-Creaties:

Opstarten van innovatieve en groene co-creatie acties. Mensen bij elkaar brengen en hun verbinding met de natuur en elkaar te versterken, zodat we samen naar een gezondere samenleving kunnen werken waarin natuur en mens meer in balans zullen zijn.

Lopende projecten:

Trashless.Earth Let’s play for a Trashfree World!

Leaving a Green Trace  Met elkaar de wereld een stukje groener maken.

 

Bestuur

Arthur de Smidt

Voorzitter

Ik ben Arthur de Smidt 50 jaar en oprichter van Groene Co-Creaties.

Tijdens het burningman festival in Amerika besefte ik wat voor impact we kunnen maken als we niet alleen ‘Leaving no trace’ zouden doen maar ook ‘Leaving a Green Trace’ gingen uitoefenen op festivals. Met elkaar de wereld een stukje groener en mooier maken voor mens en dier. In 2015 de stichting Groene Co-Creaties opgericht toen ik van de gemeente Amsterdam een voetbalveld voor 2 jaar in bruikleen kreeg voor het maken van een zonnebloemdoolhof.

 

Olga Verheijden

Bestuurslid

Ik ben Olga Verheijden, 33 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Ongeveer in 2016 was ik toevallig bij een talk van iemand over straatvuil en plastic dat de uiteindelijk via de gracht en rivieren de oceaan in komt. Ik was geschokt, ook al was ik al met milieu bezig sinds jongs af aan, ik had nooit aan dit probleem gedacht. Door de tijd heen, wilde ik meer doen dat alleen zelf elke dag oprapen. Daarom heb ik me verbonden aan Trashless.earth. Samen sta je sterker, is het leuker en is het resultaat grootser. Je kan zien waar evenementen zijn en waar anderen zijn met wie je samen kan rapen en ook de eigen events zijn zeer goed en creatief georganiseerd en er is veel passie vanuit Rosa en Arthur. Onlangs is er bijv een verjaardags-‘naakt’kalender van ons uitgebracht waarin mensen elke dag vanuit hun wc’s of andere plekken in huis op een ludieke manier worden herinnerd aan wat ze kunnen doen tegen het plasticprobleem, dat is toch een geniaal idee weer!

Jasha van der Wel

Bestuurslid

Jasha van der Wel zet zich in voor een betere wereld voor iedereen.

Ze werkte jaren bij ID&T en initieerde daar de duurzaamheidsafdeling, ze zette zich in wereldvrede bij Masterpeace & de Earthflag Foundation en is al 4 jaar creative producer van het Women of West Amsterdam Festival, een empowerment festival voor en door vrouwen van de Gemeente Amsterdam. Ze is tevens bestuurslid van Stichting Groene Co-creaties, omdat Groen & Samenwerken volgens haar de oplossing is voor een betere toekomst. Haar onderneming heet The Experience Enhancers.

 

Sarah Shroder

Bestuurslid

Be the change you wish to see in the world